Dropshipping Zarada – Moj Put Do 1000$ Dnevno! (Dan 2)

Prošlo je nešto više od 10 dana od mog poslednjeg javljanja, razlog tome su problemi (vezani upravo za ovu metodu) a i moja mala poseta jezeru gde sam odlučio da iskuliram na par dana, daleko od kompjutera i svega. Da ne odugovlačim hajmo da se podsetimo koje sam zadatke postavio sam sebi u prošlom postu, šta sam od toga uradio, kako je to izgledalo, i na koje probleme sam naišao i na kraju, planovi za sledeći “dan”!

Dan #1 (ZAVRŠEN) – Zadaci

 • Kupiti domen
 • Napraviti logo
 • Povezati domen sa hostingom i instalirati WordPress
 • Povezati AliDropship plugin sa stranicom i instalirati WordPress temu koja dolazi uz plugin
 • Sastaviti listu od 30 HOT proizvoda na tržištu
 • Ubaciti 30 HOT proizvoda na sajt
 • Poigrati se sa dizajnom

S obzirom da ovo putovanje čitaju i početnici i već iskusni marketeri ipak ću da popričam o svakom zadatku koji sam imao i sa kakvim sam se problemom susreo u izvršavanju istih. Krenimo!

Kupovina domena – Klasika, GoDaddy koristim kao i uvek. Jedino što sam zaboravio je da uzmem i SSL sertifikat (jako bitna stavka ukoliko radite ovakav posao, uzeću to upravo sada dok pišem o ovome!

Logo – S obzirom da radim i u Photoshopu jako dugo i da mi je to zabavno, odlučio sam da ovo napravim sam. Ukoliko niste vešti u Photoshopu možete naručiti na Fiverru jako dobre radove za samo 5$! A ukoliko želite to možete i prepustiti nekome od “naših” dizajnera koje možete naći na WebMajstori Forumu  ili Internet Zarada Forumu!

Povezati domen sa hostingom i instalirati WordPress – Prilično jednostavno, ukoliko ne umete sami, pročešljajte Youtube, na milione tutorijala je tamo!

Povezati AliDropship plugin sa stranicom i instalirati WordPress temu koja dolazi uz plugin – Nakon kupovine plugina dobio sam na mail .zip fajl plugina kao i licencu. A ovde sam skinuo njihove besplatne teme i instalirao DaVinci temu.

Sastaviti listu od 30 HOT proizvoda na tržištu – Papir i olovka u ruke i krenuh u potragu! Ono čime sam se koristio od online alata za ovo su BuzzSumo, WatchOut, AliExpress i Amazon. Evo par video klipova koji vam mogu dati ideju kako naći DOBRE proizvode za vaš DropShipping sajt!

Ubaciti 30 HOT proizvoda na sajt – Kul stvar kod AliDropship plugina je to da imaju Google Chrome Addon za ubacivanje proizvoda u vašu prodavnicu jednim klikom. Pročitajte i pogledajte sami!

  1. Searching and importing products

Eh sad pre nego što pomislite “VAUU STRAVA, SVE ON SAM UBACI JA NIŠTA NE RADIM” moram da vam predstavim jednu manu ovoga… Kada na ovaj način ubacujete proizvode u vašu prodavnicu vi bukvalno svaku sliku i svaki tekst sa AliExpressa ubacujete takođe. Slikom ću vam objasniti kakve sve gluposti možete naći u tim slikama i tekstovima.

Kao što vidite, uglavnom ćete dobijati gomilu tekstova (kineski engleski jezik koji samo oni razumeju i niko više), gomilu nekvalitetnih slika ili slika sa watermarkovima preko njih, ma još dosta toga što svakako ne želite da bude u vašoj prodavnici. Kako da rešimo ovo? Ja se zahvalim pluginu što mi je uradio 50% posla pa onda krenem u brisanje loših slika, sređivanje teksta i dizajna samog opisa proizvoda, trudim se da svaki proizvod ima unikatan opis od 50-250 reči (SEO) kao i da slike budu dobrog kvaliteta sa mojim watermarkom (da drugi ne mogu da kopiraju mene!). Upravo na ovome radim trenutno, potrebno mi je odprilike 10 minuta da sredim jedan proizvod da liči na nešto, pa vi računajte koliko vam je potrebno vremena da celu prodavnicu sredite. Ali dobro, to ipak radite samo jednom zar ne? Evo kako bi jedan proizvod trebao da izgleda kada se sredi (inače ovaj sajt baš i koristi AliPlugin) – KLIKNITE OVDE!

Poigrati se sa dizajnom – Sredio sam boje, uskladio slike, doterao malo CSS-a po svom ukusu. Zato sam i naglasio da vam je potrebno prethodno poznavanje WordPress-a, ceo ovaj proces će vam biti puno puno lakši!

Problemi sa kojima sam se susreo

 • Hosting

Zanimljivo je da AliPlugin koristi neki poseban PHP program (bla bla bla pojma nemam šta je to) koji ne poseduju sve Hosting firme (tipa Hostgator koji koristim za sve ne poseduje tako nešto) pa sam morao da naručim hosting paket upravo od AliPlugin-a. Očekivao sam da će da me oderu ali sam se prijatno iznenadio jer je Hosting 10x jeftiniji od ovog mog. Pogledajte njihove pakete OVDE! Podatke od hostinga dobijate na mail kao i plugin, sve je kao i kod kupovine Hosting paketa kod ostalih. Zadovoljan sam radom i brzinom otvaranja, sve je čista desetka!

Upoznajte rad plugina

Ukoliko vam nije jasno kako nešto uraditi, ubaciti, kako nešto funkcioniše, zamolio bih vas da mi ne šaljete mejlove jer kao što već znate, ja nisam napravio plugin, a isuviše vremena bi mi oduzelo da svakome odgovaram na ista pitanja više puta. Najbolje rešenje je da posetite njihovu bazu tutorijala, koju ja svakog dana posećujem, i nađete šta vas zanima i šta vam nije jasno. Kao što sam vam rekao, shvatićete sve samo ukoliko sami čačkate, samo pokvarite nešto pa popravite itd itd..

Blog

Ukoliko želite da dobijete malo motivacije, naučite nešto novo, nađete zanimljive niše, posetite i njihov BLOG! Baš je kul!

Dan #2 – Zadaci

 • Kupiti SSL
 • Srediti sve proizvode
 • Srediti ToS,Shipping itd stranice
 • Poigrati se još malo sa dizajnom
 • Istražiti neke kul plugine za dropshipping

Sređivanje proizvoda je možda najdosadniji deo svega ovoga ali šta da se radi, što se mora nije teško! Ovo je bio jedan kratak update o mom putovanje, nadam se da sam vam razjasnio neke stvari, ukoliko nisam, čačkajte, googlajte, čitajte njihovu bazu tutorijala i sve će vam biti jasno! Do sledećeg posta, vidimo se!

 

Dimitrije Ž.

Pozdrav čitaoci, moje ime je Dimitrije, bavim se internet marketingom i blogovanjem sada već pune 3 godine! Imam 17 godina, pohađam srednju Elektrotehničku školu u Nišu i "solidan" sam đak. Volim dobar provod, knjige, filmove i rad!Želeo bih vam dobrodošlicu na moj blog, naučite nešto novo, motivišite se, budite drugačiji i krenite!

Related Posts
Leave a reply