Dropshipping Zarada – Moj put do 1000$ dnevno! (#UVOD)

Kao što sam već pomenuo, Internet Zarada nije sigurna zarada pa stoga morate imati više izvora prihoda kako biste uspeli da opstanete u igri. Dropshipping je nešto što posmatram i proučavam mesecima ali nikako da krenem sa tim, nikako da skupim energiju da pokrenem konačno to “putovanje”, do sada! Ukoliko ste kojim slučajem član nekog stranog foruma za Internet Zaradu znate šta će ovo biti, ali ukoliko niste dozvolite da objasnim.

Počev od danas, bićete svedoci mog “putovanja” kroz ovu metodu zarade gde mi je primarni cilj dostići 1000$ dnevne zarade (zvuči vam ludo? verujte mi, nije to ništa..), svakog dana ću spremati izveštaje o tome šta sam uradio, na kakav sam problem naišao, kako sam rešio određene probleme, šta sam kupio, šta sam prodao, bukvalno u svaki detalj ovog mog putovanja ćete imati uvid! Zašto je ovo ekstra stvar za vas? Dropshipping je trenutno izuzetno popularan u IM svetu, a granica gotovo da ne postoji tako da nikako ne možemo biti jedni drugima konkurencija jer se iz dana u dan tržište online kupovine povećava i širi. Iz mog putovanja ćete možda dobiti motivaciju i znanje da i sami krenete u vode Dropshippinga gde ću ja biti vaš kolega koji će rado odgovarati na bilo koja pitanja i pomagati da prebrodite prepreke koje sam ja već prošao!

Dosta je bilo uvoda, vreme je da vam pojasnim neke pojmove i pokažem kako će sve to izgledati u praksi!

Šta je to Dropshipping?

Dropshipping je model prodaje gde vi prodajete stvari koje zapravo ne posedujete (wtf?!), dozvolite da pojasnim, reč je o preprodaji stvari. U mom slučaju radićemo sa Aliexpress proizvodima, znači, napravićemo sajt gde ćemo izložiti 100-200 proizvoda, cena A proizvoda na Aliexpressu je 2$ dok ga mi prodajemo na našem sajtu za 5$, što znači svakom prodajom mi smo ostvarili 3$ zarade bez ikakvog ulaganja! Evo jedne slike kako bi ceo taj lanac izgledao!

Shvatili ste poentu zar ne? Ostvarujete ogroman profit a u suštini “ne radite ništa” i “niste u dodiru sa proizvodom”, zanimljivo zar ne? S obzirom da ovo nije STEP BY STEP tutorijal gde ću ja vama objašnjavati kako i šta raditi već je ovo moje putovanje kroz ovu zaradu, na vama je da se dodatno informišete šta je to Dropshipping ukoliko niste shvatili iz teksta i slike iznad. A evo i par zanimljivih video klipova (na engleskom) gde su neke stvari malo bolje pojašnjene!

Koliko mi je novca potrebno za ulaganje?

Zaboravite da započnete Dropshipping bez ikakvog ulaganja, ovo nije nikakva Blackhat ili spam metoda zarade, ovo je ozbiljan posao koji zahteva ulaganje vremena i novca! Ja ću vam sada navesti šta ja planiram da kupim i čime ja planiram započeti svoje putovanje, što ne mora da znači da i vi morate kupiti iste stvari i iste alate, ali svakako morate kupiti nešto od toga!

 • Domen (.com) – 14$/godišnje
 • Hosting – 10$/mesečno
 • AliDropship plugin90$/godišnje
 • Facebook Ads – 250$ (spremljeno za testiranje kampanja)

Domen i Hosting već znamo čemu služi, ukoliko ne znate, pre svega morate steći neko osnovno znanje kreiranja sajtova i principa na kome sajtovi funkcionišu. Zaista ne planiram da gubimo vreme na izučavanje osnovnih pojmova!

AliDropship, šta je to? Svoju prodavnicu napraviću na WordPress platformi koja ima mogućnost dodavanja plugina, AliDropship je upravo jedan od njih (nije free, premium je). AliDropship je moćan dodatak vašem sajtu koji će vam pomoći u Dropshipping zaradi svojim mnogobrojnim funkcijama koje možete pogledati na njihovom oficijalnom sajtu OVDE.  Većina dropshippera se odlučuje da započne svoje putovanje sa Shopify   platformom jer je “lakša” i “jednostavnija” za početnike, ali s obzirom da koristim WordPress platformu pune 3 godine mislim da ću se tu i bolje snaći.

Da li ćete krenuti i vi mojim stopama ili ćete se odlučiti za Shopify, zaista nije ni bitno, u pitanju su dve jako slične stvari koje služe kako biste lakše upravljali prodavnicom, stoga neka ta odluka bude vaša!

Facebook ads, stvar koja će i meni a i vama pokidati sve nerve, pokvariti dan ali na kraju doneti gomilu para. Facebook ads ću koristiti kako bi promovisao proizvode i nalazio svoje kupce pa tako i ostvario profit, da li je 250$ previše za ulaganje? Ne, to je zapravo premalo, ovo je samo početna cifra koju sam spremio, mada svestan sam da ću “pući” daleko više para pre nego što “ubodem” premiju nekim oglasom. Što se tiče Facebook adsa, Istok Pavlović je na svom blogu podelio nekoliko izuzetno kvalitetnih članaka o tome pa stoga skoknite do njegovog bloga (što ću i ja sada ponovo da uradim) kako biste se malo bolje informisali!

Moje poznavanja Facebook oglašavanje je srednje žalosno, tako da smo na bukvalno istom nivou, učim ja a učite i vi uz mene, pa hajde da držimo jedni drugima palčeve da nećemo uložiti previše pre nego što prodamo nešto i ostvarimo makar neki profit!

Ko su kupci?

Isključivo ciljam strano tržište, Amerika i Engleska biće moje ciljne grupe! Zašto oni? Zašto ne Balkan? Jer su oni već duži niz godina u internet kupovini dok smo mi ovde tek počeli da naručujemo patike sa Buzz-a i pojma nemamo šta je to PayPal!

Neka putovanje počne!

Mislim da sam vam dosta stvari pojasnio do sada, ukoliko niste nešto skapirali, naviknite se na to da koristite Google i istražujete jer ćete verujte mi, samo tako i naučiti nešto! Vreme je da vam predstavim svoj današnji plan rada i koje zadatke danas planiram da odradim i započnem svoje putovanje!

Dan #1 – Zadaci

 • Kupiti domen
 • Napraviti logo
 • Povezati domen sa hostingom i instalirati WordPress
 • Povezati AliDropship plugin sa stranicom i instalirati WordPress temu koja dolazi uz plugin
 • Sastaviti listu od 30 HOT proizvoda na tržištu
 • Ubaciti 30 HOT proizvoda na sajt
 • Poigrati se sa dizajnom

Vreme je da prestanem sa kuckanjem na blogu i da se bacim na posao, sutra očekujte nov članak gde ću predstaviti sa kakvim dilemama i odlukama sam se susreo u toku današnjeg dana i kako sam napravio svoju prodavnicu! Do tada, upamtite, GOOGLE U RUKE i istražujte!

A evo i par zanimljivih Youtubera koji se takođe bave Dropshippingom!

Dimitrije Ž.

Pozdrav čitaoci, moje ime je Dimitrije, bavim se internet marketingom i blogovanjem sada već pune 3 godine! Imam 17 godina, pohađam srednju Elektrotehničku školu u Nišu i "solidan" sam đak. Volim dobar provod, knjige, filmove i rad!Želeo bih vam dobrodošlicu na moj blog, naučite nešto novo, motivišite se, budite drugačiji i krenite!

Related Posts
Comments ( 2 )
 1. djole
  July 11, 2017 at 10:47 pm
  Reply

  Meni nije jasno kako ces kupcu objasniti zasto posiljku ceka npr 45 dana?
  Drugi rizik, jasno, je prosta cinjenica da ces ti dobijati lose komentare za eventualne tudje greske (gubljenje paketa, ostecenja prilikom transporta…) Kako protiv toga?

  • Dimitrije Ž.
   Dimitrije Ž.
   July 18, 2017 at 3:57 am
   Reply

   Pozdrav Djole, ja sam za shipping naveo da je proces isporuke 7-8 dana, iz naseg skladista, i da za njihovu lokaciju posiljka stize za 20-30 dana, sto i nije tako mnogo jer ih zavaram sa ovih prvih 7-8 dana i onda oni razmisljaju “aha znaci, 20-30 dana” ne gledaju ovo 7-8 dana. A i uglavnom ako posalju mail sa porukom, gde je moja posiljka, jos uvek nije stigla itd.. Odgovorim im da je na putu i dam i tracking code 🙂
   Uvek refundujem ako se nesto desi, bolje refund nego los feedback, jer i meni Aliexpress refunduje 🙂

Leave a reply