Internet Zarada nije sigurna zarada!

S obzirom da sam nekoliko godina aktivan na polju Internet Zarade naučio sam dosta stvari o istoj, ali najbitnija koju sam naučio je da Internet Zarada nije sigurna zarada!!!! Zašto? Dozvolite mi da vam objasnim u nekoliko primera.

Bilo je dana kada sam zarađivao 250 eura dnevno, bilo je i dana kada nedeljama nisam zaradio ni jedan jedini euro. Zašto je to tako? Stvari se menjaju, iz dana u dan, konkurencija raste, algoritmi se menjaju, internet postaje urbaniji, zaštićeniji, neke stvari postaju teže dok se neke nove prilike otvaraju.. Poenta svega je da morate biti mentalno spremni na poraze, ako ste danas na vrhu, budite spremni da ćete uskoro biti ponovo na dnu ali ne dozvolite da vas to razočara, da vas to odvuče od vaših ciljeva, ispričaću vam svoju priču iz koje sam naučio najveću životnu lekciju, nikada ne odustaj! 

Bila je to 2015. godina, verovatno ste nailazili na Facebook-u na reklame i članke sa raznih “spam” stranica kako je “pronađen snimak živog arkana” , “privatan video Cece Ražnatović”, a kada biste ušli na članak da pogledate video on vas odvede na neku 10tu stranu, eh to sam bio ja, verovatno i neke “kolege” koje su pokupili foru i počeli i sami to da rade.  Ta metoda mi je omogućila da sa svojih 16 godina zarađujem i do 250 eura dnevno što je moram priznati bio predobar osećaj, možete i sami da zamislite koliko je to velik uspeh za nekog mojih godina, bilo je prosto kao da sanjam.. Ponos roditelja, rodbine, dotakao sam vrh.. ali onda je sve nestalo istom brzinom kao što je i došlo, trošio sam nezamislive svote novca na stvari koje u suštini nisu bile bitne, na ljude koji nisu bitni, ali to tako biva kada imate, ne razmišljate o tome da će “možda”(verujte mi hoće) jednog dana sve stati.. Nažalost došao je i taj dan, sve je stalo, od hrpe novca došao sam na nulu, gde sam i bio.. Roditelji ne rade, moj posao je propao, na prvi pogled se činilo kao da nema izlaza. Moram vam priznati da je to bio period života kada sam razmišljao o raznim kombinacijama, odustati od svega i preći na nešto novo, nešto skroz drugačije od internet zarade, razmišljao sam da jednostavno pobegnem od svojih ciljeva i svojih snova, ali imao sam tu sreću da imam podršku meni bliskih osoba, koje su mi pomogle da preguram nekoliko meseci depresije, nekoliko meseci muke i patnje i stanem na noge, razbistrim um i krenem od nule. Proveo sam dane i noći za računarom, pokušavao trista stvari, padao sam, ali sam opet skupio snagu da ustanem i pokušam opet, i opet i opet, i sada kada ovo pišem, spreman sam da i kada opet padnem da se opet dignem i opet nastavim jer je to jedini način da uspete u nečemu.

Ukoliko mislite da je sve ovo lako, kako su ljudi koji zarađuju preko interneta jednostavno “vanzemaljci” ili “izuzetno srećni” verujte mi nije tako, u pitanju je nezamisliv rad, izuzetna mentalna snaga i trud. Ukoliko želite da imate SIGURNU zaradu, učite školu, upišite fakultet, radite u kancelariji do kraja vašeg života i živite prosečnim životom. Ali ukoliko želite da živite život punim plućima, budite spremni za mnogo uspona i padova, spremite se za najveća razočarenja, spremite se za ozbiljnu posvećenost poslu, bila to internet zarada, sport, ili šta god. Ukoliko želite NADPROSEČNO nikada ne jurite SIGURNO!

Dimitrije Ž.

Pozdrav čitaoci, moje ime je Dimitrije, bavim se internet marketingom i blogovanjem sada već pune 3 godine! Imam 17 godina, pohađam srednju Elektrotehničku školu u Nišu i "solidan" sam đak. Volim dobar provod, knjige, filmove i rad!Želeo bih vam dobrodošlicu na moj blog, naučite nešto novo, motivišite se, budite drugačiji i krenite!

Related Posts
Leave a reply