This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Kako napraviti AdSense nalog?

Kako napraviti AdSense nalog?

Odlučili ste da zarađujete od svog bloga/sajta ili YouTube kanala, putem AdSensa? Odlično! Sada postavljate sami sebi pitanje, “Kako napraviti AdSense nalog nalog? Šta mi je potrebno?“, pa zato hajde da vidimo kako se to radi! Krenućemo prostim kreiranjem Google naloga.

 • Odite na www.google.com
 • U gornjem desnom uglu pojaviće vam se dugme “Prijavi se” ili “Log in” ( slika)
 • Otvoriće vam se stranica na kojoj biste trebali da unesete već postojeću E-Mail adresu i šifru. S obzirom da ne posedujete nalog ovo ćete preskočiti i ispod polja za popunjavanje ćete videti link “Otvorite nalog” ( slika )
 • Popunite sva polja svojim ličnim podacima i uspešno ste kreirali Google nalog

Sada kada posedujete Google nalog možete napraviti i AdSense račun. Pre nego što produžimo na ovaj deo potrebno je znati neka osnovna pravila koja se, naravno, moraju ispoštovati.

 • Morate biti punoletna osoba. ( Ukoliko ste tinejdžer, AdSense možete napraviti na ime roditelja, tetke, strine, brata…)
 • Morate posedovati sajt/blog.
 • Morate posedovati devizni račun. ( Postoji i način isplate čekovima ali je prebacivanje novca na devizni račun brže, sigurnije i efikasnije )

Ovo su neka osnovna pravila koja morate ispoštovati pre no što napravite AdSense nalog. A sada hajde da vidimo kako se on pravi:

 • Odite na www.google.com/adsense/
 • Na sajtu možete pročitati kako AdSense funkcioniše, a kada istražite šta vas zanima kliknite na dugme “Get started now” kako bi započeli kreiranje naloga. ( slika )
 • Kako biste produžili na kreiranje, kliknite na dugme “Yes, proceed to Google Account sign in” ( slika )
 • Otvoriće vam se nova stranica gde je potrebno uneti adresu vašeg sajta i gde ćete izabrati jezik vašeg sajta. Pre nego što produžite na sledeći korak ovde takođe možete pročitati pravila koja važe za sve partnere ( vi ste budući partner )  i kojih se morate pridržavati ukoliko želite da se vaša saradnja sa Googl-om nastavi. ( slika )
 • Sledi unošenje ličnih podataka, sve je detaljno objašnjeno na slici. ( slika )
 • Kada ste kliknuti na dugme “Submit my application” pojaviće vam se nova stranica sa porukom u kojoj oni navode da će pregledati vaš sajt, da li on ispunjava njihove zahteve i da će vas kontaktirati putem E-Mail adrese sa novim informacijama. Do tada, čekajte! ( slika )
 • Ukoliko vam odobre nalog, prijavite se na istom linku zatim odite na stranicu “My Ads” na AdSense radnoj površini. ( slika )
 • Kreirajte novu oglasnu jedinicu i postavite kod na svoj sajt ( slika – slika – slika )
 • Onog trenutka kada primetiš oglase na mestu gde si postavio kod, prihvaćen si u mrežu i možeš zarađivati od svog sajta! Svu statistiku možeš pratiti na sledećem linku.

Šta je potrebno da bi vas Google primio u svoju AdSense mrežu?

 1. Na vašem sajtu se ne smeju nalaziti nikakvi eksciplitni sadržaji
 2. Izgled vašeg sajta je takođe bitan. Potrudite se da sajt bude pregledan i ozbiljan.
 3. Starost sajta nekada može biti problem, ali ukoliko je broj posetilaca na zavidnom nivou i ukoliko je sadržaj kvalitetan, starost neće predstavljati problem. Ukoliko ne posedujete kvalitetan sadržaj i dobru posetu, imajte na umu da starost može igrati ulogu.
 4. Kvalitetan sadržaj. Google obožava velike unikatne tekstove, ukoliko posedujete blog sa velikim brojem unikatnih tekstova, šanse da ćete biti primljeni su 90% !
 5. Zavidan broj poseta. Ukoliko imate manje od 100-500 poseta dnevno, nemojte se prijavljivati za AdSense već poradite na dobijanju većeg broja poseta. Google najviše ceni organske posete ( posete sa Google tražilice ), pored njih i posete sa društvenih mreža su zadovoljavajuće, dok plaćene posete preko raznih servisa mogu samo naškoditi vašem sajtu.
 6. Napravite stranice “O nama”, “Politika privatnosti” i “Kontakt”. Kao što sam ja to uradio na mom blogu, potrebno je i vi da uradite kako bi vaš sajt izgledao ozbiljnije u očima Googla. Na taj način pokazujete da ste otvoreni za ozbiljne poslovne ponude i da je reč o ozbiljnom projektu.
 7. Plaćena domena ili blogger blog. Google voli domene poput “.com”,”.net”,”.org”, kao i svoje proizvode tj. blogove na besplatnoj platformi Blogger sa domenom “.blogspot.com”. Zato se potrudite da vaša domena bude jedna od ovih!

Pravila AdSensa ( osnovna, ukratko )

 • Nemojte klikćati na svoje oglase
 • Nemojte da molite druge da klikću na vaše oglase
 • Nemojte postavljati oglase na sajtove sa eksciplitnim sadržajem
 • Ukoliko već posedujete AdSense nalog ne smete kreirati novi
 • Oglase nesmete postavljati na pozicije gde je posetilac primoran da klikne na njih

Ovo su neka osnovna pravila AdSensa, kojih se morate pridržavati ukoliko planirate dugoročno zarađivati preko njih. Google ima puno pravo da u bilo kom trenutku prekine saradnju sa vama i obustavi prikaz oglasa ukoliko niste ispoštovali neko pravilo.

Nadam se da sam vam pomogao i da ste uspešno kreirali svoj AdSense nalog, da ste dobili odgovor na pitanje “Kako napraviti AdSense nalog” i da ćete u budućnosti ostvariti lepe prihode od svog sajta. Sve sugestije i predloge prihvatam, pa slobodno komentarišite kako bi dodao neke stvari, ukoliko sam zaboraivo nešto!

By | 2017-08-29T17:34:18+00:00 August 29th, 2017|Ostalo, Početnici|

About the Author:

Dimitrije Živadinović
Pozdrav čitaoci, moje ime je Dimitrije, bavim se internet marketingom i blogovanjem sada već pune 4 godine! Imam 18 godina, pohađam srednju Elektrotehničku školu u Nišu i "solidan" sam đak. Volim dobar provod, knjige, filmove i rad!Želeo bih vam dobrodošlicu na moj blog, naučite nešto novo, motivišite se, budite drugačiji i krenite!

One Comment

 1. […] život, prodavati majce sa njenim obeležjem i ostvariti lep prihod. Na sajtu možete postaviti AdSense oglase koji će vam na 100.000 poseta dnevno sigurno donositi najmanje 30-40e a možda i više, od […]

Leave A Comment

%d bloggers like this: